SweetLakeCity-Treffen

(23 – 25 sept 2005)

 


Vrijdagochtend was het zover.... òp naar het 25e motortreffen te Zoetermeer. Altijd het laatste volle weekend in september. Dan is het ’s nachts over het algemeen moordend fris en alles onaangenaam zeiknat…… In vroeger tijden goot het altijd van de hemel en was het simpelweg overleven. Maar sinds het opwarmen van de aarde en het gegeven, dat Henny meegaat worden we de laatste jaren beestachtig verwend met mooi weer. Dit weekend was werkelijk een topper te noemen…. een motortreffen in Nederland is over het algemeen rustig te noemen, dit geheel in tegenstelling tot België…. waarbij bij het aanschouwen ervan God zich bijna altijd wenend afwendt …. Geen piercing- of een tattoocorner, wel werden we vergast op een cursus paaldansen, veel drank en lekkere hapjes en goede muziek (combinatie van leuk klinkend en loeihard). Verder natuurlijk veel ruig behaarde, levensgevaarlijk ver voorbij de bikini-lijn getatoeëerde bikers…. verzopen koppen en de onvermijdelijke stoere verhalen…. omdat ik in het voorjaar gelukkig ook op m’n bek gegaan was, kon ik ook wat vertellen…ze hingen aan m’n lippen…heel ff!

 

De deelnemers aan dit treffen waren deze keer Tomas….. m’n JackRussel...

onze weermeester en mijn gewaardeerde buurman…. Henny dus...

Hans..... die al vroeg door het lint ging... het was z’n 1e treffen sedert 1965….. toch, Hans?

Berrie……. die normaliter wat minder gemeen kijkt……... gevolgen van een (US) jetlag

  B(rommer)M(et) W(ielen)rijder Frank….. heel serieus kijkend, gaat in het leger doorstotend majoor worden en werd geacht dit weekend daarvoor te studeren …….

Maurits kwam een dagje later maar heeft in genot eenieder ruimschoots overtroffen….. Ik heb na het ontwaken mijn handen nu eens schoongehouden…... motortje kopen?

en mijn persoontje….genoeglijk bij eenieder bekend (zie verder de aftiteling), vanwege de algemene rijstijl en het op de (motor)benzinetank voorhanden hebben van een levensechte JackRussel……

Na aankomst snel onze zooi overeind gekrikt en daarna snel een pot bier (of twee, drie…..) en het onvermijdelijke  praatje hier en daar, met deze of gene en een bewonderende blik naar een knap ogende fiets (ik weet ‘t….. er gaan er nu een paar alsnog over de nek!)

De lokale jeugd laat zich met de auto door papa/mama brengen, tentje en wat zakgeld…. Hier waren ze zich volop aan het voorbereiden op een komende gangbang-nacht ….

Om 04.00 uur zaterdagmorgen vroeg Frank beleefd vanuit z’n ruftbunker (slaapzak dus) of ’t gvd-hier en gvd-daar niet wat minder kon…... dat kon …... de jeugd is zo  vervelend nog niet als vaak gesuggereerd wordt en… gangbangen schijnt topsport te zijn, want ik heb ze allemaal aan de rekstok zien hangen…. bierkratjes zien tillen, terwijl a.g.v. veel okselhaar breedgearm-/schouderde bikers zich te goed deden aan ……………….. bier

…. In België werden er vroeger op genotzuchtige wijze volop motoren ritueel verbrand, werd er ook blubbergeskied, pijl en boog geschoten… maar na het zoveelste dodelijke ongeval is dit in europeesch verband in onbruik geraakt ….alleen de Harley-boys houden e.e.a. nog in ere…. vooral japanners zijn een gewild brandartikel….…...

 

De volgende morgen (zaterdag dus) gingen

Hans, Berrie, Henny en Frank een GPS (satelliet-)gestuurde toerrit maken …. Ik had een afspraakje met een schone dame, Erica… normaliter ook een ragjankerbeest, maar nu ff niet…..

de toerrit ging via Katwijk-/Noordwijk aan zee via piepkleine weggetjes en een riante portie kibbeling…. ik kreeg 2 boterhammen met kaas, omdat de broodbakmachine het niet deed en een leuk gesprek…. Maurits aan de lijn gehad, afscheid genomen en ff later Maurits opgevangen op de locatie motortreffen…..

 

 

s’Avonds waren we lekker compleet en kon de topper van het weekend starten…. 2 topbands… , waarvan eentje met een meisje als trekpleister…… zo zag ze er ook uit…. beetje jammer.

We besloten geen patatje te halen bij Snowworld, maar te volstaan met chili con carne of stamppot andijvie met spek….. een soort lowbudget-maaltijd…. Niemand heb ik met uitpuilende ogen en handen voor de volle mond naar een trog zien rennen en mij smaakte het eigenlijk ook best….

 

Het werd tijd om de genoten cursus paaldansen ten gelde te maken…. Deze gangbangboy trok niet echt de aandacht…..

Nee….. dan deed het bazinnetje van Ozzie, een Frans buldogje het een stuk beter…. gezien de belangstelling van de omringenden…. dit was de minst uitdagende houding….

In de tent ernaast werd psychedelische muziek afgehandeld… barbaarse lichtflitsen, een discjockey die met een vochtig washandje voorkwam, dat een LP een rondje van 180 graden kon maken, terwijl de naald dapper in een groef verbleef…..….. Maurits ging tot aan de wortel volledig uit z’n dak…. daar het mijn stamhouder betreft heb ik daar maar geen foto van gemaakt…. Sorry, geplaatst…. ……later een beetje chanteren mag… toch?

 

Deze rockband maakte de avond compleet… gaaf, zuivere rock en mooie blues… de chef van het clubje zweette peultjes, maar maakte het feest echt compleet…..

Buiten was het een heerlijke temperatuur… iedereen zat of lag wel ergens…. normaliter staat elk jaar eenieder in de buurt van het kampvuur vanwege de kou of in de tent vanwege de zeikende regen, maar daar was nu geen sprake van….

Zondagmorgen…. eindelijk werd Jürgen verschoond…. menig biker zat dit schouwspel met pijnlijke blik in de ogen te bekijken….. ik begreep dit, want ik zag hen er in mijn beleving zo bijliggen, gênant …………………bizar eigenlijk.

En toen was het afgelopen…. naar huis via Hans voor een bak koffie… daarna snel ff de spullen schoonborstelen, uithangen in de stralende zon… opbergen en –ruimen. Dag Obelink-iglotent…. tot volgend jaar! …. het was me weer een genoegen…ook jij dag, Praxis-leunstoel, je krakkemikt, maar je mag nog een jaartje mee… dag Lidll-matje en –slaapzak… jullie waren fantastisch….! …..allemaal tot spoedig weerziens……!

 

Goed…. ff nog wat nabranders! We hebben een principe-akkoord… volgend voorjaar gaan we naar een Belgisch motortreffen. Verder heb ik met Frank een droom gedeeld… we gaan met de motor een bakkie koffie doen nabij de Aya Sofia te Istanbul…. zag een dromerige blik…. dat gaat dus gewoon lukken…. 2007 Frank? Ook “Route 66” kwam ter sprake…. over 3 jaar, elke maand vast bedrag sparen….. er was enthousiasme, maar ik bespeurde ook een sluipende kiemdood…...……..of toch niet?

 

Ik dank de deelnemers voor de gezelligheid en eenieder voor het lezen…

 

 

Willem…..

(Schrijver, diploma “Knippen en Plakken”)

 

Tomas…

(Controleur “Grammaticaal Hanteren”)